Mergi spre compartimentul: Cinematografia
18 aprilie 2024, 16:30 Cinematografia views 78704
Emil Loteanu și Robert de Niro – doi titani ai cinematografiei mondiale
18 aprilie 2024, 16:30 Cinematografia views 78704

Emil Loteanu și Robert de Niro – doi titani ai cinematografiei mondiale

În 1987 la Moscova avea loc al XV-lea Festival Internațional de Film. Se adunaseră somități ale cinematografiei, printre care Federico Fellini, Marcello Mastroiani, Giulietta Mazzina, Gerard Depardieu, Robert De Niro etc.

La festival era prezent și regizorul moldovean Emil Loteanu, care către 1987 deja era un nume în cinematografia mondială, avînd la activ așa pelicule ca „Lăutarii”, „O șatră urcă la cer”, „Gingaşa şi tandra mea fiara”, „Ana Pavlova”  etc.

Renumitul regizor american Martin Scorsese a fost unul dintre producătorii peliculei lui Loteanu „Ana Pavlova” și chiar a intrerpretat un rol episodic în film. În același film renumitul actor de la Hollywood, James Fox a interpretat unul dintre rolurile centrale. Robert De Niro și Jack Nicholson au visat să ajungă în filmele lui Loteanu, dar conducerea Comitetului de Stat al Cinematografiei URSS nu a admis acest lucru.

În cadrul Festivalului Emil Loteanu s-a întîlnit cu celebrul actor Robert De Niro, care era și președintele juriului forului cinematografic. Ambii erau la Moscova cu feciorii. Această întîlnire a fost imortalizată  pe fotografia unde Emil Loteanu și Robert De Niro apar împreună cu feciorii, la Moscova, în Piața Roșie. Fotografia realizată de Vitalie Negru a fost plasată pe Facebook de Sergiu Ungureanu.

Cuvinte cheie:

Emil Loteanu , cinematograf , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
1602 locuitori

Borceag este un sat şi comună din raionul Cahul. Borceag este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cahul și la 137 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1602 oameni. Borceag a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.