Mergi spre compartimentul: Cinematografia
08 aprilie 2020, 17:30 Cinematografia views 4890
A apărut trailerul filmului artistic „Între Prut și Nistru” (Video)
08 aprilie 2020, 17:30 Cinematografia views 4890

A apărut trailerul filmului artistic „Între Prut și Nistru” (Video)

A fost lansat trailerul filmului documentar „Între Prut și Nistru" - proiecție ce aparține unui grup de tineri moldoveni, care va aduce în prim plan istoria Celui de-al Doilea Război Mondial.

Iacov Gribinenco, care este producătorul filmului și cel care a luptat pentru ca istoria strămoșilor să fie cunoscută de publicul larg, a declarat anterior pentru Noi.md că totul a început de la o poveste a bunicului său.

Tînărul a început să studieze documente, să asculte istoriile oamenilor care au trăit în timpul războiului și au simțit pe pielea lor ce înseamnă să trăiești într-o lume în care nu știi ce se poate întîmpla în următoarea clipă, într-o lume în care îți este frică că poți muri în orice moment.

De aici a pornit totul, de aici începe istoria unor tineri care au avut ambiția să prezinte o altă parte a istoriei. Istoria Celui de-al Doilea Război Mondial, scrisă de oamenii simpli care au simțit gustul amar al luptei pentru pace.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

film , război

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1800
Populația:
1724 locuitori

Taraclia de Salcie este un sat şi comună din raionul Cahul. Taraclia de Salcie este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Cahul și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1724 de oameni. Satul Taraclia de Salcie a fost menționat documentar în anul 1800.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.