Mergi spre compartimentul: Cinematografia
12 septembrie 2019, 16:00 Cinematografia views 5321
Un grup de tineri s-au aventurat să filmeze un scurtmetraj istoric (Video)
12 septembrie 2019, 16:00 Cinematografia views 5321

Un grup de tineri s-au aventurat să filmeze un scurtmetraj istoric (Video)

Un grup de tineri entuziaști au decis să prezinte în cadrul unui film de scurt metraj o altă parte a istoriei Celui de-al Doilea Război Mondial.

În cadrul rubricii de astăzi, vă invităm să-i cunoașteți pe Iacov Gribinenco și pe Stanislav Binicovschii, doi tineri actori care au făcut parte din echipa de producție a filmului documentar "Între Prut și Nistru".

Potrivit lui Iacov, care este producătorul filmului și cel care a luptat pentru ca istoria strămoșilor să fie cunoscută de publicul larg, spune că totul a început de la o poveste a bunicului său.

"Cînd eram mic, bunicul mereu îmi povestea istoria unei rude care în anii Celui de-al Doilea Război Mondial a fost trimis pe front să lupte. Însă la un moment dat, după cîteva luni, a revenit acasă și și-a mințit soția că războiul s-a terminat, după care a plecat înapoi pe cîmpul de luptă și a dispărut. Cînd eram mic, nu înțelegeam de ce bunicul îmi povestește această istorie, dar cînd am crescut, am avut un interes mai mare față de această poveste a familiei mele și am început să mă documentez. Atunci am aflat mai multe detalii despre moldovenii noștri care au plecat să lupte pentru pace și care și-au dat viața pentru ea într-un final", povestește Iacov.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

video , film

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1137 locuitori

Corestăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Corestăuţi și Stălineşti. Satul Corestăuţi este situat la o distanță de 22 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1137 de oameni. Prima mențiune a satului Corestăuți (la acea dată satul Coroșteni din ținutul Hotin) datează din anul 1586.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.