Mergi spre compartimentul: Cinematografia
21 noiembrie 2018, 15:40 Cinematografia views 17009
Cînd va avea loc premiera noului film
21 noiembrie 2018, 15:40 Cinematografia views 17009

Cînd va avea loc premiera noului film "Ștefan cel Mare"?

Premiera noului documentar științifico- popular "Stefan cel Mare" va avea loc pe 10 decembrie 2018.

Declaraţia a fost făcută de unul dintre creatorii peliculei, scenarista, jurnalista, prezentatoarea programului de autor de la postul de televiziune NTV-Moldova, Elena Leviţkaia-Pahomova, informează Noi.md.

În timpul unei întîlniri organizate de mișcarea de tineret „Urmaşii lui Ștefan“, în cadrul celui de-al doilea curs de formare a calităților de lider în rîndul tinerilor, din cadrul proiectului iExpert, Elena Leviţkaia-Pahomova a specificat că noul film „Ștefan Cel Mare“, care va fi o relatare despre viața personală și realizările militare ale celui mai faimos domnitor din ţinuturile noastre, va fi lansat pe 10 decembrie ca o continuare a proiectului amplu și foarte interesant "Istoria Moldovei", Elena Leviţkaia-Pahomova fiind şi scenarista acestuia.

"Proiectul “Istoria Moldovei "este alcătuit din trei episoade. Am înțeles că toate proiectele ulterioare ar trebui să treacă sub un singur "antet" - "Istoria Moldovei" - deoarece acest film a devenit un fel de brand pentru țara noastră", a menționat ea.

De menţionat că anterior Președintele Moldovei, Igor Dodon, a felicitat echipa de creație a filmului „Istoria Moldovei“, care a fost menţionată cu o distincţie în cadrul înmînării premiilor „TEFI-Comunitatea“, și a scris că are un sentiment de mîndrie dat fiind faptul că în anul dedicat lui Ștefan cel Mare a fost inițiat acest proiect, care a devenit deja parte a patrimoniului național al Moldovei.

Șeful statului a notat că, în curînd, sub patronajul Președintelui Moldovei, va avea loc premiera noului documentar "Stefan cel Mare", figura centrală a căruia va fi Ștefan cel Mare – marele domnitor moldovean.

Anterior, Elena Leviţkaia-Pahomova a apreciat înalt calitatea și varietatea de informații despre istoria Republicii Moldova de pe site-ul moldovenii.md. Vorbind despre detaliile creării documentarului "Istoria Moldovei", ea a menționat că una dintre sursele de informare în timpul realizării a fost anume pagina moldovenii.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

film , Stefan cel Mare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
552 locuitori

Sverdiac este un sat din cadrul comunei Recea, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Rîșcani și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 552 de oameni. Satul Sverdiac a fost înființat în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.