Mergi spre compartimentul: Cinematografia
11 mai 2018, 12:51 Cinematografia views 15178
La Atena a fost lansată «Săptămîna cinematografiei moldovenești» (Foto)
11 mai 2018, 12:51 Cinematografia views 15178

La Atena a fost lansată «Săptămîna cinematografiei moldovenești» (Foto)

Cu această ocazie în Republica Elenă a sosit Directorul Centrului Național al Cinematografiei, Valeriu Jereghi și Directorul Executiv al Studioului Moldova-Film, Vasile Graur.

La eveniment a fost rezent și Ambasadorul Republicii Moldova la Atena care a avut o întrevedere cu cineaștii moldoveni, precum și cu Președintele Uniunii de prietenie moldo-elenă „Alexandros Ipsilantis", doamna Svetlana Lisagor Vergis. Acțiunea se înscrie în contextul lansării Săptămînii cinematografiei moldovenești la Atena „In memoriam Emil Loteanu, retrospectiva filmelor marelui regizor", care constituie o premieră a proiectării filmului moldovenesc peste hotarele Republicii Moldova.

În cadrul întrevederii au fost discutate căile de consolidare a cooperării moldo-elene în domeniul cinematografiei, cu posibilitatea realizării unor filme împreună cu partenerii eleni.

Cuvinte cheie:

Cinematografie , Grecia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
3036 locuitori

Vărvăreuca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vărvăreuca și Stîrceni. Satul Vărvăreuca este situat la o distanță de 3 km de orașul Florești și la 134 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3036 de oameni. Satul Vărvăreuca a fost atestat documentar la 12 aprilie 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.