Mergi spre compartimentul: Cinematografia
15 iulie 2018, 17:00 Cinematografia views 5482
CINEMATOGRAFUL DE SEARĂ - Lăutarii
15 iulie 2018, 17:00 Cinematografia views 5482

CINEMATOGRAFUL DE SEARĂ - Lăutarii

Descriere: O colorată poveste romantică despre muzicanţii populari ai Moldovei - lăutarii. Din copilărie, doua pasiuni deţineau sufletul lui Toma Alistar - muzica si dragostea faţă de frumoasa ţigancă Leanca. Dar degeaba s-au luptat tinerii îndrăgostiţi pentru fericirea lor pentru că au fost despărţiţi unul de celălalt.

Regizor: E. Loteanu

Scenariu: E. Loteanu

Operator: V. Calaşnicov

Anul: 1971

Reamintim, că mai multe informații despre Istoria cinematografiei moldoveneştiSpeciile şi genurile cinematografieiFilmul televizatCineaştii moldoveniPersonalităţi ale cinematografiei puteţi găsi la compartimentul Cultura al proiectului moldovenii.md

Cuvinte cheie:

film , Cinematografie , cinematograf

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
0 locuitori

Suhaia Rîbnița este un sat din cadrul comunei Cobasna din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Rîbnița și la 126 km de Chișinău. În prezent este o localitate depopulată. Satul Suhaia Rîbnița a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.