Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 11579 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Coşuleţe din vinete

Mod de prepare:

Vinetele se taie rondele (cu grosimea de 5-6 cm). Cu o linguriţă li se scoate o parte din miez, ca să iasă „coşuleţe". Vinetele astfel pregătite, se fierb în apă sărată, apoi se scurg prin strecurătoare şi se spală cu apa rece. „Coşuleţele” se umplu, se pun pe tavă, se presară cu ou fiert şi mărunţit, se stropesc cu ulei, apoi se dau la cuptor. Cînd se răcesc, se pun în farfurie pe foi de salată, se garnisesc cu verdeaţă, din rondele de praz se fac codiţe.

Prepararea umpluturii: Ceapa se mărunţeşte şi se prăjeşte, se adaugă roşiile mărunţite (fără coajă), toate se înăbuşă puţin. Când se răceşte, se adaugă oul fiert şi mărunţit, usturoiul pisat cu sare şi piper, se amestecă totul.

Ingrediente:

•    3 vinete,
•    1/3 praz,
•    1 ou,
•    2 linguri de caşcaval ras,
•    2 linguri ulei,
•    sare,
•    frunze de salată verde.
 
Pentru umplutură:
•    1 ceapă,
•    2 roşii,
•    1 ou,
•    1 pahar brînză dată prin răzătoare,
•    1 lingură ulei,
•    3 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Comentarii

 (1)

Localităţile Moldovei şi diasporei

Coteala

Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2022 locuitori

Coteala este un sat şi comună din raionul Briceni. Coteala este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Coteala este situat la o distanță de 24 km de oraşul Briceni şi la 260 km de Chișinău.Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2022 de oameni. Prima atestare documentară a satului Coteala datează din anul 1437, cînd aşezarea se afla în stăpînirea boierului Mihail de Dorohoi.

Citeşte mai departe