Mergi spre compartimentul: Bucătăria
05 octombrie 2020, 11:30 Bucătăria views 27039
05 octombrie 2020, 11:30 Bucătăria views 27039

Hreanul, un medicament natural miraculos


Foto: jurnalul.ro

Cu un gust aromat şi condimentat, hreanul este folosit atît la gătit, cît şi în medicina naturistă pentru tratarea diverselor afecţiuni. Rădăcinile au un conţinut bogat de vitamine, de substanţe cu efect antibacterian, dar şi de uleiuri eterice cu efect calmant.

Hreanul se poate folosi în stare crudă, proaspăt, ras, pentru a da gust mîncărurilor, fiind apreciat pentru aroma specială şi pentru gustul picant, dar şi sub formă de tinctură, energizant, sirop sau vin tonic, ca medicament natural.

Anumite substanţe pe care le conţine hreanul au efecte benefice asupra circulaţiei sîngelui în zonele periferice. Astfel, consumul de hrean normalizează tensiunea arterială şi previne riscul formării de cheagurilor de sînge. Totodată, substanţele sulfurate din hrean îmbunătăţesc elasticitatea vaselor de sînge cerebrale şi coronariene, reducînd astfel riscul apariţiei unui infarct sau accident vascular cerebral.

Sursa: jurnalul.ro

Cuvinte cheie:

bucataria , alimentatie , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
67 locuitori

Iezărenii Noi este un sat din cadrul comunei Iezărenii Vechi, raionul Sîngerei. Satul Iezărenii Noi se află la distanța de 9 km de orașul Sîngerei și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 67 oameni. Localitatea a fost înființată în anul 1898.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.