Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 6971 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Ciorbă cu carne de oi

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apă rece şi se fierbe până este pe jumătate gata, având grijă să nu clocotească. Se adaugă sarea, feliile de cartofi. Când se înmoaie cartofii, se adaugă ceapa, rădăcinile de pătrunjel şi ţelina  tăiate mășcat, varza, castravetele murat, curăţat de coajă şi seminţe şi prăjit uşor. Peste 15-20 minute se pune ardeiul gras, tăiat fidea, roşiile mărunţite, piperul, foile de dafin, ardeiul iute, leuşteanul verde. Se ia de pe foc, se adaugă ou bătut cu smântână.

Ciorba se serveşte în castroane de ceramică, presărată cu verdeaţă.

Ingrediente:

  • 8 pahare apă,
  • 500 g carne grasă de oi,
  • 4 cartofi,
  • 4 cepe,
  • 2 rădăcini de pătrunjel,
  • ½ rădăcină ţelină,
  • ¼ căpăţână varză,
  • 1 castravete murat,
  • 1 ardei gras,
  • 2 roşii,
  • 1 ou,
  • 3 linguri smântână,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • ½ ardei iute,
  • 1 lingură leuştean verde tăiat,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată (mărar şi pătrunjel).

Cuvinte cheie:

bucataria , reteta , alimentatie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Soroca

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1850
Populația:
28360 locuitori

Soroca este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Soroca. Amplasat  în nord-estul republicii, pe malul drept al Nistrului, oraşul Soroca este situat la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 28362 locuitori. Prima atestare documentară a Sorocii datează din 1499, data încheierii tratatului de pace moldo-polon, la care a fost prezent şi “Coste Posadnic, pîrcălab de Soroca”.

Citeşte mai departe