Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 4917 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Ciorbă cu carne de oi

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apă rece şi se fierbe până este pe jumătate gata, având grijă să nu clocotească. Se adaugă sarea, feliile de cartofi. Când se înmoaie cartofii, se adaugă ceapa, rădăcinile de pătrunjel şi ţelina  tăiate mășcat, varza, castravetele murat, curăţat de coajă şi seminţe şi prăjit uşor. Peste 15-20 minute se pune ardeiul gras, tăiat fidea, roşiile mărunţite, piperul, foile de dafin, ardeiul iute, leuşteanul verde. Se ia de pe foc, se adaugă ou bătut cu smântână.

Ciorba se serveşte în castroane de ceramică, presărată cu verdeaţă.

Ingrediente:

  • 8 pahare apă,
  • 500 g carne grasă de oi,
  • 4 cartofi,
  • 4 cepe,
  • 2 rădăcini de pătrunjel,
  • ½ rădăcină ţelină,
  • ¼ căpăţână varză,
  • 1 castravete murat,
  • 1 ardei gras,
  • 2 roşii,
  • 1 ou,
  • 3 linguri smântână,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • ½ ardei iute,
  • 1 lingură leuştean verde tăiat,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată (mărar şi pătrunjel).

Cuvinte cheie:

bucataria , reteta , alimentatie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Zastînca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
2308 locuitori

Zastînca este un sat şi comună din raionul Soroca. Zastînca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, aflat la distanța de 1 km de orașul Soroca și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2308 oameni. Satul Zastînca a fost menționat documentar în anul 1616.

Citeşte mai departe