Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 5652 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Carne de vită cu frişcă

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi (cîte 2-3 la o porţie), se bate uşor, se presară cu sare, se unge cu muştar, se trece prin faină şi se rumeneşte pe toate părţile. Carnea se pune în ceaun, pe fiecare bucată se pune ceapă prăjită şi cîte o felie de roşie curăţată de pieliţă, se pipărează, se acoperă cu frişca şi se înăbuşă la capac pînă este gata. Cu puţin timp înainte de a fi gata se adaugă ciupercile fierte şi tăiate mărunt, sare şi verdeaţă.

Carnea se serveşte acoperită cu sosul în care s-a înăbuşit, se garniseşte cu verdeaţă.

Ingrediente:

  • 600 g fileu de vită,
  • 1 lingură făină de grîu,
  • 2 cepe,
  • 3 linguri untură de porc,
  • 1 pahar frişca,
  • 5 roşii,
  • 5-6 shampinioni,
  • 2 linguri muştar,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată.

Pentru garnitură:

Cuvinte cheie:

bucataria , alimentatie , reteta

Localităţile Moldovei şi diasporei

Păuleşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
1015 locuitori

Păuleşti este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Păuleşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Călărași și la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1015 oameni. Satul Păulești a fost menționat documentar în anul 1545.

Citeşte mai departe