Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 9185 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Ghiveci ţărănesc

Mod de preparare:

Carnea se taie astfel ca să revină cîte 2-3 bucăţi la porţie şi se prăjeşte. Roşiile decojite, cartofii, dovleceii şi morcovii se taie cuburi. Ceapa se taie şi se prăjeşte.
În ulcele de ceramică se pun carnea şi legumele, se adaugă sare, piper şi foi de dafin, se acoperă cu bulion. Ulcelele se acoperă cu capace şi se dau la cuptor pentru 1,5-2 ore. La sfîrșit se presară cu usturoi pisat şi se stropeşte cu zeamă de lămîie.

Ghiveciul se serveşte presărat cu pătrunjel tocat, se garniseşte cu crenguţe de mentă şi tarhon.

Ingrediente:

  • 600 g carne de porc,
  • 5-6 cartofi,
  • 2 dovlecei,
  • 3 morcovi,
  • 2 roşii,
  • 4 cepe,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 pahare bulion de carne,
  • ½ lămîie,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • tarhon,
  • mentă verde,
  • 2 linguri pătrunjel verde tăiat mărunt.

Cuvinte cheie:

reteta , Moldova , bucataria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Rădenii Vechi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2039 locuitori

Rădenii Vechi este un sat şi comună din raionul Ungheni. Rădenii Vechi este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Ungheni și la 98 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2039 de oameni. Satul Rădenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1437.

Citeşte mai departe