Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 8847 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Ghiveci ţărănesc

Mod de preparare:

Carnea se taie astfel ca să revină cîte 2-3 bucăţi la porţie şi se prăjeşte. Roşiile decojite, cartofii, dovleceii şi morcovii se taie cuburi. Ceapa se taie şi se prăjeşte.
În ulcele de ceramică se pun carnea şi legumele, se adaugă sare, piper şi foi de dafin, se acoperă cu bulion. Ulcelele se acoperă cu capace şi se dau la cuptor pentru 1,5-2 ore. La sfîrșit se presară cu usturoi pisat şi se stropeşte cu zeamă de lămîie.

Ghiveciul se serveşte presărat cu pătrunjel tocat, se garniseşte cu crenguţe de mentă şi tarhon.

Ingrediente:

  • 600 g carne de porc,
  • 5-6 cartofi,
  • 2 dovlecei,
  • 3 morcovi,
  • 2 roşii,
  • 4 cepe,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 pahare bulion de carne,
  • ½ lămîie,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • tarhon,
  • mentă verde,
  • 2 linguri pătrunjel verde tăiat mărunt.

Cuvinte cheie:

reteta , Moldova , bucataria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Tartaul

Statut:
Sat
Prima atestare:
1723
Populația:
1975 locuitori

Tartaul este un sat şi comună din raionul Cantemir. Tartaul este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cantemir și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1975 de oameni. Satul Tartaul a fost menționat documentar în anul 1723.

Citeşte mai departe