Mergi spre compartimentul:
Bucătăria
REŢETA ZILEI: Mălai cu magiun
Mod de preparare:
Se prepară mălaiul după reţeta „Mălai”. Cînd mălaiul se răceşte, se taie în două straturi. Stratul de jos se unge cu magiun, se presară cu nuci şi se acoperă cu al doilea strat. Deasupra se presară cu zahăr tos. Se serveşte tăiat romburi sau pătrăţele. Se garniseşte cu fructe glasate (pepene galben, mere, gutui).
Ingrediente pentru 1 kg de produs:
- 2 pahare făină de porumb,
- 1 pahar plin cu vîrf făină de grîu,
- 2 pahare lapte,
- 3 linguri zahăr,
- sare,
- vanilină,
- un vîrf de cuţit de bicarbonat de sodiu,
- 4 linguri unt,
- 1/2 lingură ulei,
- 2 ouă,
- 1/2 pahar magiun,
- 2 linguri zahăr tos,
- 1/2 pahar miez de nucă,
- 1 ou.
- Pascaru: "Cetățenii sînt îngrijorați ca alegerile să nu se transforme într-un "sportloto""
- YMCA lansează un nou proiect în Moldova ©
- MAE: Se confirmă decesul unui cetățean moldovean în urma masacrului de la Crocus City Hall
- În Rusia s-a sărbătorit "Mărțișorul" cu speranța îmbunătățirii relațiilor dintre cele două țări
- Cîrnaț, despre votul prin corespondență: ”El trebuie introdus ori pentru toți, ori pentru nimeni”
- Produsele Viorica Cosmetic, vedete la expoziția Cosmo Perfumery & Cosmetics 2024 din Bologna ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
Localitățile Republicii Moldova
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1770
- Populația:
- 1213 locuitori
Ceadîr este un sat şi comună din raionul Leova. Ceadîr este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Leova și la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1213 oameni. Satul Ceadîr a fost menționat documentar în anul 1770.
Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.
Comentarii
(0)