Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 10573 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Saralie cu brînză

Mod de preparare:

Se prepară foi de aluat după reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”, foile se usucă puţin, se stropesc cu unt topit, se pun cîteva foi una peste alta. Pe toată suprafaţa foii se împrăştie umplutură. Ridicînd marginea şerveţelului se răsuceşte rulada, se taie bucăţi cu lungimea de 15-17 cm, se pune într-o tavă unsă cu ulei cu cusătura în jos şi se răsuceşte în formă de litera S. Sarailiile se dau la cuptor, cînd sunt gata se ung cu unt. 

Prepararea umpluturii: Brînza se dă prin sită, se adaugă celelalte ingrediente şi se amestecă.

Ingrediente:

Pentru aluat: vezi reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”.

Pentru umplutură:

  • 250 g brînză de vaci (uscată),
  • 2 linguri mărar,
  • 2 linguri unt,
  • 1 ou,
  • 5 linguri ulei.

Cuvinte cheie:

bucataria , alimentatie , reteta

Localităţile Moldovei şi diasporei

Izbişte

Statut:
Sat
Prima atestare:
1453
Populația:
3017 locuitori

Izbişte este un sat şi comună din raionul Criuleni. Izbişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Criuleni și la 53 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3017 oameni. Izbiște a fost menționat documentar în anul 1453.

Citeşte mai departe