Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 9196 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Vinete înăbuşite cu smîntînă

Mod de preparare:

Vinetele pregătite se taie în două în lungime, apoi se taie felii de 0,5- 0,7 cm, se sărează şi se pun sub greutate pentru 40-50 minute. Se trec prin faină şi se prăjesc pe ambele părţi. Ceapa tăiată semiinele se prăjeşte. Într-o cratiţă sau o tigaie cu fundul gros se pun rânduri ceapa prăjită şi vinetele. La fiecare două straturi se pune sare şi smântână. Se înăbuşă 20-30 minute la foc încet.

Se servesc cu verdeaţă tăiată şi usturoi pisat.

Ingrediente:

  • 3-4 vinete,
  • 4 cepe,
  • 2 linguri de făină de grâu,
  • 4 linguri de ulei,
  • 2/3 pahar smântână,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată.

Cuvinte cheie:

bucataria , alimentatie , reteta

Localităţile Moldovei şi diasporei

Brăneşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
2486 locuitori

Brăneşti este un sat din cadrul comunei Ivancea, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 17 km de oraşul Orhei şi la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2486 de oameni. Satul Brănești a fost menționat documentar în anul 1429.

Citeşte mai departe