Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 10451 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Vinete înăbuşite cu smîntînă

Mod de preparare:

Vinetele pregătite se taie în două în lungime, apoi se taie felii de 0,5- 0,7 cm, se sărează şi se pun sub greutate pentru 40-50 minute. Se trec prin faină şi se prăjesc pe ambele părţi. Ceapa tăiată semiinele se prăjeşte. Într-o cratiţă sau o tigaie cu fundul gros se pun rânduri ceapa prăjită şi vinetele. La fiecare două straturi se pune sare şi smântână. Se înăbuşă 20-30 minute la foc încet.

Se servesc cu verdeaţă tăiată şi usturoi pisat.

Ingrediente:

  • 3-4 vinete,
  • 4 cepe,
  • 2 linguri de făină de grâu,
  • 4 linguri de ulei,
  • 2/3 pahar smântână,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată.

Cuvinte cheie:

bucataria , alimentatie , reteta

Localităţile Moldovei şi diasporei

Romanovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
536 locuitori

Romanovca este un sat şi comună din raionul Leova. Romanovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Leova și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 536 de locuitori. Satul Romanovca a fost menționat documentar în anul 1867.

Citeşte mai departe