Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 7076 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Cumaci - pîine cu umplutură de brînză

Mod de preparare:

Dizolvaţi drojdiile cu lapte cald şi apă cu sare, adăugaţi făina, frămîntaţi aluatul, lăsaţi-l pentru un timp, acoperindu-l cu o pînză. Cînd aluatul se ridică, mai frămîntaţi odată aluatul, împărţiţi-l 10- 12 bucăţi egale şi formaţi bile. Întindeţi fiecare bilă într-o turtă groasă,pe fiecare puneţi brînza dată prin răzătoare, amestecată cu mărarul tocat, uniţi marginile, redîndu-le forma de bile. Puneţi semifabricatele din aluat într-o formă dreptunghiulară pentru copt, acoperită cu folie pentru copt, la o distanţă nu prea mare una de alta (1-2 cm), puneţi tava la cald şi lăsaţi pîinea să crească. Cînd pîiniţele se vor uni, ungeţi produsul cu amestecul de ou şi smîntînă bătute. Se dă la cuptor la temperatura de 180 grade pentru 30-35 minute. Gradul de pregătire al produsului se determină cu ajutorul beţişorului de lemn, la străpungere pe el nu trebuie să rămînă aluat.

Ingrediente:

  • 800 g de făină,
  • 50 g de drojdii,
  • 1 pahar lapte,
  • ½ pahar de apă,
  • 1 linguriţă de sare,
  • 1pahar de brînză de oi dată prin răzătoare,
  • 1 lingură de mărar tocat,
  • ½ pahar de smîntînă,
  • 1 ou.

Cuvinte cheie:

reteta , alimentatie , bucataria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Visoca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1559
Populația:
2375 locuitori

Visoca este un sat şi comună din raionul Soroca. Visoca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 40 km de orașul Soroca și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2375 de oameni. Satul Visoca fost menționat documentar în anul 1559.

Citeşte mai departe