Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 21807 Vizualizări

10 ingrediente care nu trebuie să-ți lipsească din bucătărie

E foarte ușor să gătești sănătos atunci cînd ai ingredientele care trebuie. Ține cont de sfaturile nutriționiștilor și asigură-te că le ai pe cele din lista de mai jos, scrie foodstory.ro.

1. Oțet balsamic

Este mult mai gustos decît oțetul clasic, joacă și rolul de dressing pentru salată și are o proprietate care îl transformă în ingredientul ideal: arde grăsimile.

2. Fasolea
Fasolele sînt pline de fibre și te ajută la reglarea digestiei. În plus, contribuie la scăderea tensiunii arteriale și la scăderea nivelului de colesterol. 

3. Scorțișoara
Un ingredient versatil, care poate fi folosit în foarte multe mîncăruri. În doze mici, reduce durerile de cap, stimulează memoria și reglează nivelul de zahăr din sînge.

4. Ceaiuri naturale
Acestea rehidratează, întăresc imunitatea și au proprietăți anti-cancer. În plus, au o mulțime de alte proprietăți, în funcție de sortiment.

5. Nucile
Sînt foarte sănătoase și le poți consuma fie crude, ca gustare, fie în rețete. Sînt sățioase și scad colesterolul.

6. Mierea
Este utilizată atît în bucătărie, cît și în scopuri medicinale. Ca ingredient, nutriționiștii îți recomandă să o folosești în locul zahărului. 

7. Germeni de grîu
Germenii de grîu sînt foarte bogați în proteine, fibre, grăsimi nesaturate, vitamine, fosfor, zinc, magneziu și acid pantotenic. Folosiți în rețete, aceștia contribuie la scăderea nivelului de colesterol din sînge și te umplu de energie.

8. Usturoiul
Dă o aromă specială mîncării, dar este și foarte sănătos. Te ferește de infecții și te ajută să-ți menții imunitatea la cote înalte.

9. Uleiul de cocos
Dă o savoare specială mîncării și te ajută să-ți menții silueta. Acest ulei favorizează digestia, împiedică grăsimile să se depună și reduce cantitatea de colesterol.

10. Uleiul de măsline
Este un must-have pentru bucătărie. Te ajută să dai o savoare aparte mîncărurilor și un plus de sănătate.

Cuvinte cheie:

alimentatie , sanatate

Localităţile Moldovei şi diasporei

Taraclia

Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
342 locuitori

Taraclia este un sat din cadrul comunei Plopi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Cantemir și la 124 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 342 de oameni. Satul Taraclia a fost menționat documentar în anul 1811.

Citeşte mai departe