Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 18478 Vizualizări

Cum să depozitezi corect fructele și legumele

De fiecare dată cînd vii cu pungile pline de legume și fructe proaspete cumpărate de la piață, te simți tentat să le pui pe toate în același loc și să te odihnești după intensa sesiune de cumpărături. Nu face această greșeală, deoarece, depozitate corect, alimentele proaspete își vor păstra aroma mai mult timp.

Iată o listă cu cele mai comune fructe și legume și cum trebuie să fie corect depozitate:

1. Roșii

Roșiile nu trebuie niciodată puse în frigider. Poți, în schimb, să le păstrezi la temperatura camerei timp de maxim trei zile. Frigul le face să se înmoaie și le diminuează aroma.

2. Cartofi și ceapă

Ambele pot fi depozitate în hîrtie sau material textil într-un loc întunecat, timp de o lună. Nu le pune la un loc însă, pentru că ceapa absoarbe umezeala cartofilor și emite etilenă, care accelerează procesul de învechire al cartofilor.

3. Mere

Dacă vrei să te bucuri de aroma lor puternică, le poți depozita în frigider, în partea de jos a acestuia, într-o punguță de plastic.

4. Ierburi

Pătrunjelul, menta sau coriandrul pot fi puse la frigider în pungi de plastic și păstrate acolo timp de o săptămînă. Cimbrul, rozmarinul și arpagicul rezistă două săptămîni, însă busuiocul nu are ce căuta la temperaturi scăzute deoarece se înnegrește. Pune frunzele într-un pahar cu apă, acoperă-l cu o punguță de plastic și ține-l la temperatura camerei timp de o săptămînă.

5. Citrice

Citricele rezistă la frigider timp de trei săptămîni. Dacă ai nevoie de sucul lor pentru o anumită rețetă, scoate-le de la rece, ține-le cîteva ore în bucătărie și abia apoi stoarce-le.

Cît despre necesitățile de depozitare ale altor fructe și legume, iată care dintre ele pot fi ținute la frigider: caisele, fructele de pădure, broccoli, varza, morcovii, conopida, strugurii, ciupercile și dovleceii.

La temperatura camerei poți să păstrezi: bananele, castraveții, vinetele, ghimbirul, ananasul, ardeii grași, portocalele.

Cuvinte cheie:

bucataria , sfat , fructe si legume

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cucioaia Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
25 locuitori

Cucioaia Nouă este un sat din cadrul comunei Ghiliceni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 18 km de oraşul Teleneşti şi la 88 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 25 de oameni. Satul Cucioaia Nouă a fost înființat la începutul secolului XX.

Citeşte mai departe