Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 5586 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Piept de porc ca la moldoveni

Mod de preparare:

Oasele se înlătură, carnea se taie bucăţi, se bate, bucăţilor li se dă o formă ovală, se presară cu sare şi piper, se ung cu muştar, se presară cu verdeaţă şi usturoi pisat. În centrul fiecărei bucăţi se pune ceapă prăjită, se răsuceşte, marginile se prind cu o scobitoare. Ruladele se trec prin făină şi se prăjesc sub greutate pe 2 părţi. Carnea prăjită se pune în ceaun, se acoperă cu smîntînă şi se înăbuşă la foc slab 10-15 minute. Înainte de a se servi, scobitorile se scot. Pe carne se toarnă sosul în care s-a înăbuşit.

Ingrediente:

  • 600 g piept de porc,
  • 3 cepe,
  • 2 linguri ulei sau untură,
  • 1 lingură muştar,
  • 2 căţei de usturoi,
  • 1 păhar de smîntînă nu prea grasă,
  • 1 lingură făină de grîu,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Cuvinte cheie:

reteta , alimentatie , bucataria

Comentarii

 (1)

Localităţile Moldovei şi diasporei

Abaclia

Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
5519 locuitori

Abaclia este un sat și comună din raionul Basarabeasca. Abaclia este unicul sat din comuna cu același nume, situat la distanța de 5 km de orașul Basarabeasca și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populația satului constituia 5519 oameni. Satul Abaclia a fost menționat documentar în anul 1817.

Citeşte mai departe