Mergi spre compartimentul: Bucătăria
17 aprilie 2019, 11:00 Băuturi tradiţionale views 14782
Vinul moldovenesc a intrat în top zece după numărul de probe înscrise la „Concours Mondial de Bruxelles”
17 aprilie 2019, 11:00 Băuturi tradiţionale views 14782

Vinul moldovenesc a intrat în top zece după numărul de probe înscrise la „Concours Mondial de Bruxelles”

Premieră pentru vinurile moldovenești. Țara noastră a intrat în topul celor zece țări după numărul de probe înscrise la „Concours Mondial de Bruxelles”. Republica Moldova a înregistrat în total 143 de probe, ceea ce prezintă o creștere de 23% față de anul 2018.

În acest an, a fost înregistrat un număr record de înregistrări la concurs. Cele mai multe probe au fost înregistrate de Franța, urmate de Spania și Italia. Moldova pentru prima dată reușește să ajungă în acest top.
dsajfg
Competiția vinurilor se va desfășura în perioada 1 – 5 mai, în Aigle, Elveția. În total, au fost înregistrate 950 de vinuri din 46 de țări producătoare de vin.

Concursul se află la cea de a 26-a ediție, iar probele de vin sînt evaluate pe baza modelului elaborat de Organizația Internațională a Viei și Vinului și Uniunea Oenologilor Internaționali. Degustatorul moldovean, Andrei Cibotaru (Fine Wine) va face parte din membrii juriului la competiția din acest an.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

vin , Bruxelles

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1637
Populația:
434 locuitori

Buteşti este un sat din cadrul comunei Camenca, raionul Glodeni. Localitatea se afla la distanţa de 10 km de orașul Glodeni şi la 178 km de oraşul Chișinău. onform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 434 de oameni. Satul Butești a fost menționat documentar în anul 1637.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.