Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 11063 Vizualizări

Primul magazin de vinuri moldovenești s-a deschis în Belarus (Foto)


În Belarus şi-a început activitatea primul magazin specializat de vinuri moldovenești „La Moldova", care este situat în centrul istoric al orașului Minsk.

La inaugurarea sa a participat Ambasadorul Republicii Moldova în Belarus, Victor Sorocean, iar în calitate de oaspeţi au fost prezenţi oameni de afaceri, reprezentanți ai administrației municipale din Minsk, membrii ai diasporei moldovenești.

Victor Sorocean a menționat că ideea deschiderii la Minsk a primului magazin specializat de vinuri moldovenești a apărut anul trecut, în cadrul Festivalului de Vinuri din Moldova, care a avut loc în capitala Belarusului. În comun cu întreprinderea moldo-belorusă „Codru" și cu sprijinul autorităților locale, acest proiect a fost implementat cu scopul de a promova produsele vinicole de calitate din Republica Moldova.

În magazinul de specialitate care vinde vinuri moldovenești „La Moldova" va fi oferită degustarea gratuită a vinului. De asemenea, aici vor fi prezentate gustări tradiționale moldovenești. Sălile magazinului sînt decorate în stil național. Degustarea vinului va avea loc în sala „Casa Mare", iar „Crama Moldovenească" este sala de vînzare.

„Sperăm că beloruşii și oaspeții oraşului Minsk vor îndrăgi acest local, ceea ce le va oferi posibilitatea de a cunoaște mai bine ţara noastră - Moldova!", a declarat Ambasadorul Republicii Moldova în Belarus.

Cuvinte cheie:

Belarus , vin , magazin

Localităţile Moldovei şi diasporei

Brejeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
227 locuitori

Brejeni este un sat din cadrul comunei Ciuciuieni, raionul Sîngerei. Localitatatea este situată pe valea rîului Ciuluc la distanța de 2 km de oraşul Sîngerei şi la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004,populaţia satului constituia 227 de oameni. Satul Brejeni a fost menționat documentar în anul 1856.

Citeşte mai departe