Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 12323 Vizualizări

Primul magazin de vinuri moldovenești s-a deschis în Belarus (Foto)


În Belarus şi-a început activitatea primul magazin specializat de vinuri moldovenești „La Moldova", care este situat în centrul istoric al orașului Minsk.

La inaugurarea sa a participat Ambasadorul Republicii Moldova în Belarus, Victor Sorocean, iar în calitate de oaspeţi au fost prezenţi oameni de afaceri, reprezentanți ai administrației municipale din Minsk, membrii ai diasporei moldovenești.

Victor Sorocean a menționat că ideea deschiderii la Minsk a primului magazin specializat de vinuri moldovenești a apărut anul trecut, în cadrul Festivalului de Vinuri din Moldova, care a avut loc în capitala Belarusului. În comun cu întreprinderea moldo-belorusă „Codru" și cu sprijinul autorităților locale, acest proiect a fost implementat cu scopul de a promova produsele vinicole de calitate din Republica Moldova.

În magazinul de specialitate care vinde vinuri moldovenești „La Moldova" va fi oferită degustarea gratuită a vinului. De asemenea, aici vor fi prezentate gustări tradiționale moldovenești. Sălile magazinului sînt decorate în stil național. Degustarea vinului va avea loc în sala „Casa Mare", iar „Crama Moldovenească" este sala de vînzare.

„Sperăm că beloruşii și oaspeții oraşului Minsk vor îndrăgi acest local, ceea ce le va oferi posibilitatea de a cunoaște mai bine ţara noastră - Moldova!", a declarat Ambasadorul Republicii Moldova în Belarus.

Cuvinte cheie:

Belarus , vin , magazin

Localităţile Moldovei şi diasporei

Voinescu

Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populația:
2762 locuitori

Voinescu este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Voinescu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 55 km de orașul Hîncești și la 82 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2762 de oameni. Satul Voinescu a fost menționat documentar în anul 1623.

Citeşte mai departe