Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 9011 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Salată cu ardei copţi şi mazăre verde

Mod de preparare:

Ardeii se curăţă de peduncul şi seminţe, se coc la cuptor pe reţea, se curăţă de coajă, codiţă şi seminţe, se taie felii. Ceapa, tăiată semiinele, se spală în apă rece, se scurge bine, deasupra se toarnă vin şi se pune la marinat pe 10-15 minute. Roşiile se taie felii. Mazărea, legumele şi verdeaţa se amestecă, se adaugă sos, se pun în farfurie, se garnisesc cu verdeaţă.

Prepararea sosului:  Se amestecă uleiul vegetal şi oţetul, se adaugă sare, zahăr, piper măcinat. Ingredientele se amestecă şi se bat bine.

Ingrediente:

•    6 ardei graşi,
•    ¾ pahar de mazăre verde conservată,
•    1 ceapă,
•    4 roşii,
•    2 linguri verdeaţă tăiată,
•    100 g vin roşu de masă.

Pentru sos:
•    2 linguri ulei,
•    2 linguri oţet de vin,
•    ½ linguriţă zahăr,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Cuvinte cheie:

alimentatie , post , reteta , bucataria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Mereşeuca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1157 locuitori

Mereşeuca este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Mereşeuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 18 km de orașul Ocnița și la 218 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1157 de oameni. Satul Mereșeuca a fost menționat documentar în anul 1437.

Citeşte mai departe