Mergi spre compartimentul: Bucătăria
06 noiembrie 2018, 16:50 Băuturi tradiţionale views 10512
China, principala piață de desfacere a vinurilor moldovenești îmbuteliate
06 noiembrie 2018, 16:50 Băuturi tradiţionale views 10512

China, principala piață de desfacere a vinurilor moldovenești îmbuteliate

Piețele asiatice sînt niște piețe strategice pentru vinurile moldovenești, a declarat jurnalistul de vinuri, Andrei Cibotaru, în cadrul emisiunii RadioVinoteca de la Radio Chișinău.

Tot el a declarat că aceste piețe sînt printre cele mai de perspectivă pentru companiile producătoare de vinuri din Republica Moldova.

„Piața asiatică a fost declarată de Oficiul Național al Viei și Vinului drept o piață strategică, alături de alte cîteva piețe din Uniunea Europeană, și acum se fac eforturi de promovare a vinurilor noastre pe aceste piețe, chiar dacă nu este tocmai proximă, nu este atît aproape ca Rusia, sau Romînia, sau Ucraina. În schimb, are un potențial mare de cumpărare".

Andrei Cibotaru a precizat că, în 2017, China a devenit principala piață de desfacere a vinurilor moldovenești îmbuteliate „în expresie valorică", adică după cantitatea de bani obținută pentru o sticlă de vin vîndută.

Sursa: radiochisinau.md

Cuvinte cheie:

piata , China , vin

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
730 locuitori

Marcăuţi este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Marcăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Dubăsari și la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 730 de oameni. Satul Marcăuţi a fost menționat documentar în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.