Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 15703 Vizualizări

Cum se păstrează produsele alimentare

Medicii spun că de 80 %  dintre intoxicațiile alimentare sîntem de vină noi înșine.

Chiar dacă cumpăraţi un produs cu termen de valabilitate extins, nu poate fi păstrat mult timp în  pachet non-ermetic.

Verificaţi conţinutul frigiderului.

• Dacă vă supraîncărcaţi frigiderul şi puneți produsele pe raft înghesuite, circulaţia aerului rece va încetini şi temperatura va creşte în mod semnificativ.

• Recipientele de plastic sînt o opţiune bună pentru depozitarea produselor, dar în momentul în care se sparg, în fisuri pot apărea microbi patogeni.

• În frigiderele No Frost toate produsele trebuie să fie depozitate numai în folie de plastic sau containere sigilate pentru a preveni evaporarea.

• Fructele şi legumele nu pot fi stocate pe un raft cu brînza şi mezelurile. Strugurii nu pot sta în vecinătate cu peştele.

• Fructele tropicale (mango, kiwi, banane, ananas), ar trebui să fie păstrate la temperatura camerei. Dacă stau în frigider, chiar și cîteva ore, își pierd aroma.

• Conţinutul unei cutii deschise trebuie plasat într-un recipient de sticlă. Astfel conservele se pot păstra timp de trei zile.

• Mîncarea preparată se păstrează în frigider timp de trei zile.

• Înainte de a fi congelată carnea trebuie să fie separată de oase, peştele curățat, branhiile scoase. Pentru ca în produse să se păstreze elementele nutritive, acestea trebuie să fie congelate doar o singură dată. Înainte de congelare carnea şi peştele trebuie să fie împărţite în porţii mici.

Cuvinte cheie:

sanatate , intoxicatie , bucataria , alimentatie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Chilişoaia

Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
165 locuitori

Chilişoaia este un sat din cadrul comunei Boldureşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Nisporeni și la 81 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 165 de oameni. Satul Chilişoaia a fost înființat în anul 1923.

Citeşte mai departe