REŢETA ZILEI: Budincă de morcovi cu brînză de vaci şi prune uscate
Mod de preparare:
Morcovii se dau prin răzătoare mascată şi se fierb cîteva minute. Cîte puţin se toarnă crupe de griș şi se fierbe pînă obţinem o masă densă. Brînza se dă prin sită, se amestecă cu morcov, se adaugă sare, zahăr, prunele opărite şi tăiate. Toate se amestecă bine, se pun într-o tavă unsă cu unt, presărată cu pesmeţi, se stropesc cu unt topit şi se dau la cuptor.
Se serveşte cu smîntînă.
Ingrediente:
- 6 morcovi,
- 500 g brînză de vaci,
- ½ pahar prune uscate,
- 2 linguri crupe de griș,
- 2 ouă,
- 2 linguri unt,
- 2 linguri zahăr,
- 1 lingură pesmeţi de grîu fărîmiţaţi,
- 1 pahar smîntînă,
- sare,
- pătrunjel verde.
- Un moldovean a decedat în SUA după ce a fost electrocutat de polițiști. Precizările MAE
- Veste bună pentru moldovenii în Spania
- Regim liberalizat de vize pentru traficul de mărfuri: cu cine a convenit acest lucru Ucraina
- Regimul liberalizat de vize cu Republica Ecuador a fost anulat
- Proiectul Moldovenii.md împlinește 13 ani
- Un angajat al ambasadei Republicii Moldova în Rusia a fost declarat persona non grata
- Oamenii de știință de la Stanford au declarat că au inventat o metodă de creare a unui om artificial
- Cutele de viespi în medicina tradițională
- În Europa, temperaturile sălbatice sunt neobișnuite, un astfel de aprilie nu a mai fost de mult timp…
- Lămâie și bicarbonat de sodiu - o combinație puternică de tratament!
- Cum să dezvoltăm sinceritatea în copii
- Astăzi este Ziua Pământului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1715
- Populația:
- 225 locuitori
Rîngaci este un sat din cadrul comunei Cepeleuţi, raionul Edineţ. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Edineț și la 234 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 225 de oameni. Satul Rîngaci a fost menționat documentar în anul 1715.
Comentarii
(0)