Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 9792 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Budincă de morcovi cu brînză de vaci şi prune uscate

Mod de preparare:

Morcovii se dau prin răzătoare  mascată şi se fierb cîteva minute. Cîte puţin se toarnă crupe de griș şi se fierbe pînă obţinem o masă densă. Brînza se dă prin sită, se amestecă cu morcov, se adaugă sare, zahăr, prunele opărite şi tăiate. Toate se amestecă bine, se pun într-o tavă unsă cu unt, presărată cu pesmeţi, se stropesc cu unt topit şi se dau la cuptor.

Se serveşte cu smîntînă.

Ingrediente:

  • 6 morcovi,
  • 500 g brînză de vaci,
  • ½ pahar prune uscate,
  • 2 linguri crupe de griș,
  • 2 ouă,
  • 2 linguri unt,
  • 2 linguri zahăr,
  • 1 lingură pesmeţi de grîu fărîmiţaţi,
  • 1 pahar smîntînă,
  • sare,
  • pătrunjel verde.

Cuvinte cheie:

bucataria , alimentatie , reteta

Comentarii

 (1)

Localităţile Moldovei şi diasporei

Constantinovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1896
Populația:
391 locuitori

Constantinovca este un sat din cadrul comunei Vladimirovca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 27 km de 4orașul Slobozia și la 93 km de Chișinău. Populaţia satului Constantinovca alcătuia 391 oameni în anul 2004. Satul Constantinovca a fost menționat documentar în anul 1896.

Citeşte mai departe