Mergi spre compartimentul: Bucătăria
24 mai 2023, 13:05 Bucătăria views 15549
24 mai 2023, 13:05 Bucătăria views 15549

REŢETA ZILEI: Budincă de morcovi cu brînză de vaci şi prune uscate

Mod de preparare:

Morcovii se dau prin răzătoare  mascată şi se fierb cîteva minute. Cîte puţin se toarnă crupe de griș şi se fierbe pînă obţinem o masă densă. Brînza se dă prin sită, se amestecă cu morcov, se adaugă sare, zahăr, prunele opărite şi tăiate. Toate se amestecă bine, se pun într-o tavă unsă cu unt, presărată cu pesmeţi, se stropesc cu unt topit şi se dau la cuptor.

Se serveşte cu smîntînă.

Ingrediente:

  • 6 morcovi,
  • 500 g brînză de vaci,
  • ½ pahar prune uscate,
  • 2 linguri crupe de griș,
  • 2 ouă,
  • 2 linguri unt,
  • 2 linguri zahăr,
  • 1 lingură pesmeţi de grîu fărîmiţaţi,
  • 1 pahar smîntînă,
  • sare,
  • pătrunjel verde.

Cuvinte cheie:

bucataria , alimentatie , reteta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1715
Populația:
225 locuitori

Rîngaci este un sat din cadrul comunei Cepeleuţi, raionul Edineţ. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Edineț și la 234 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 225 de oameni. Satul Rîngaci a fost menționat documentar în anul 1715.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.