Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 6187 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Dovlecei copţi cu carne de porc

Mod de preparare:

Dovleceii se taie de-a lungul în 3-4 părţi, miezul se înlătură. Fiecare bucată se presară pe dinăuntru cu sare şi piper, se umplu astfel ca umplutura să iasă peste margini. Într-o tavă unsă cu unt, presărată cu pesmeţi se pun dovleceii umpluţi, se presară cu pesmeţi, se stropesc cu unt topit şi se dau la cuptor. Cu 10 minute înainte de a se scoate de pe foc se acoperă cu smîntînă şi bulion. Dovleceii se servesc acoperiţi cu sosul în care s-au copt, presăraţi cu verdeaţă. 

Prepararea umpluturii: Carnea se taie bucăţi nu prea mari şi se dă prin maşina de tocat. Crupele sau orezul se fierb. Carnea şi terciul se amestecă cu ceapa mărunţită şi roşiile date prin răzătoare, cu sare, piper şi verdeaţă.

Ingrediente:

  • 4 dovlecei,
  • 1 lingură unt,
  • 1 lingură pesmeţi de grîu fărîmiţaţi,
  • 1 pahar de smîntînă nu prea grasă,
  • ½ pahar bulion de carne,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată.

Pentru umplutură:

  • 300 g carne de porc,
  • 2 linguri orez sau crupe de porumb,
  • 2 cepe,
  • 3-4 roşii,
  • 1 lingură ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tocată.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Comentarii

 (1)
  • #1 chronometric
    Acest mesaj a fost şters de către moderator!

Localităţile Moldovei şi diasporei

Speia

Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
2712 locuitori

Speia este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Grigoriopol și la 80 km de Chișinău. Populaţia satului Speia alcătuia 2712 oameni în anul 2012. Satul Speia a fost menționat documentar în anul 1711.

Citeşte mai departe