Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 6961 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Carne de vită cu praz

Mod de preparare:

Carnea de la pulpă se taie felii, se bate, se presară cu sare şi piper, se trece prin faină şi se rumeneşte cu ulei pe ambele părţi. Prazul se taie inele, se pune pe fundul ceaunului, deasupra se pune carnea prăjită, pe carne - roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate, se acoperă cu ceapă, se adaugă pastă de ardei graşi şi sare. Se acoperă cu  un capac şi se înăbuşă la cuptor. Cu 15 minute înainte de a se scoate din cuptor se toarnă vinul, se pun foi de dafin, piper, verdeaţă tăiată şi usturoi pisat.

Ingrediente:

  • 700 g carne de vită,
  • 2 fire praz,
  • 4-5 linguri verdeaţă tăiată,
  • 4-5 linguri ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • ½ pahar vin alb sec,
  • ½ lingură făină,
  • 2 căţei de usturoi,
  • 5-6 roşii,
  • 1-2 ardei graşi roşii,
  • foi de dafin.

Cuvinte cheie:

Moldova

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bobletici

Statut:
Sat
Prima atestare:
1594
Populația:
546 locuitori

Bobletici este un sat din cadrul comunei Coşcodeni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 35 km de oraşul Sîngerei şi la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 546 de oameni. Satul Bobletici a fost menționat documentar în anul 1594.

Citeşte mai departe