Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 12571 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Ciorbă cu fasole

Mod de preparare:

Fasolea se alege, se spală şi se pune la muiat pe 2-3 ore. Morcovul, pătrunjelul, ceapa se taie cuburi şi se prăjesc. Cartofii se taie felii. Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se pune în uncrop şi se fierbe până este gata. Fasolea se fierbe aparte. În bulionul clocotit se pun cartofii, rădăcinile prăjite, roşiile, curăţate de coajă şi tăiate cuburi. Toate se fierb 12-15 minute la foc mic. Cu 5-7 minute înainte de a fi gata, se adaugă fasolea, sarea, piperul, un fir de leuştean, borşul fiert, foile de dafin.                                      

Se serveşte presărată cu verdeaţă.

Ingrediente:

  • 6 pahare apă,
  • 500 g carne de porc,
  • 1 pahar fasole albe,
  • 4 cartofi,
  • 1 ceapă,
  • 1 morcov,
  • ½ rădăcină pătrunjel,
  • ½ rădăcină ţelină,
  • 2 roşii,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 pahare borş (un pic de acid citric),
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • leuştean verde,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată.

Cuvinte cheie:

supa , bucataria , reteta

Localităţile Moldovei şi diasporei

Podul Lung

Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
13 locuitori

Podul Lung este un sat din comuna Sipoteni, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Călărași și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 13 oameni. Satul Podul Lung a fost înființat în anul 1955.

Citeşte mai departe