Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 9819 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Iepure de casă înăbuşit cu fasole roşii

Mod de preparare:

Măruntaiele se scot, lăbuţele se taie pînă la prima încheietură, carnea se pune în apă rece puţin sărată pentru 8-10 ore. După aceasta iepurele se taie bucăţi.Ceapa se taie semiinele, roşiile se curăţă de pieliţă şi se dau prin răzătoare. Bucăţile de iepure se rumenesc în ulei, se adaugă ceapa şi se prăjeşte puţin, apoi se adaugă pasta de roşii, se mai prăjeşte 3-5 minute, se adaugă paprica, roşiile date prin răzătoare, sarea şi piperul. Se înăbuşă cu capac 10-15 minute, apoi se toarnă vinul şi se mai înăbuşă la foc domol 25-30 minute.

Fasolea se alege, se spală, se fierbe pînă este aproape gata, apoi apa se strecoară. Se adaugă la carnea înăbuşită, se mai adaugă puţină apă sau fiertură de fasole, dacă e necesar. Se dau la cuptor să se înăbuşe pentru 10-15 minute. Usturoiul pisat se adaugă la sfîrşit.

Friptura se serveşte presărată cu verdeaţă.

Ingrediente:

  • 1 iepure de casă (1-1,2 kg),
  • 2 pahare fasole roşii,
  • 2 cepe,
  • ½ pahar vin alb de masă,
  • 2 roşii,
  • 1 lingură pastă de roşii,
  • ½ pahar ulei,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • paprica,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată.

Cuvinte cheie:

carne , reteta , bucataria , alimentatie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ialpujeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1805
Populația:
1209 locuitori

Ialpujeni este un sat și comună din raionul Cimișlia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cimișlia și la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1209 oameni. Satul Ialpujeni a fost menționat documentar în anul 1805.

Citeşte mai departe