Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 8305 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Friptură de pui în ulcele

Mod de preparare:

Bucăţile de carne de pui se presară cu sare şi piper şi se prăjesc în ulei şi ceapă pînă sînt gata. Usturoiul pisat se adaugă la sfîrșit. Cartofii cruzi se dau prin răzătoare, se amestecă cu făină şi ou, se sărează se piperează, se bat bine şi se prăjesc. În ulcele se pune carnea, deasupra se pun clătitele de cartofi, se acoperă cu smîntînă şi se dau la cuptor pentru 15- 20 minute.

Ingrediente:

•    1 kg carne de pui,
•    ½ pahar ulei,
•    6 cartofi,
•    3 linguri făină de grîu,
•    2 ouă,
•    1½ pahar smîntînă,
•    2-3 cepe,
•    2-3 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1 lingură verdeaţă tocată,
•    4 ulcele de ceramică.

Cuvinte cheie:

reteta , alimentatie , bucataria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Sauca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1634
Populația:
1862 locuitori

Sauca este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Sauca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 21 km de orașul Ocnița și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1862 de oameni. Prima atestare documentară a satului Sauca datează din anul 1634.

Citeşte mai departe