Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 14074 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Ciorbă de fasole verde

Mod de preparare:

În apă clocotită se pune fasole verde tăiată, apoi morcovul, pătrunjelul, ceapa, ardeii graşi - toate tăiate cuburi mici - şi se fierb 10-12 minute. Se adaugă roşiile, curăţate de pieliţă şi mărunţite, leuşteanul, borşul, sarea şi piperul negru. Peste 5-7 minute se adaugă ouăle, bătute cu smântână. Se fierbe încă puţin, fără să clocotească. Se condimentează cu ardei iute mărunţit şi cu verdeaţă.

Se serveşte cu smântână.

Ingrediente:

  • 6 pahare apă,
  • 3 pahare fasole verde tăiate,
  • 4 roşii,
  • 2 ardei graşi,
  • 2 cepe,
  • 1 morcov,
  • 1 rădăcină pătrunjel (ţelină),
  • ½ pahar smântână,
  • 2 ouă,
  • 2 pahare de borş acru sau un pic de sare de lămâie,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • 1 ardei iute,
  • leuştean verde,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel.

Cuvinte cheie:

Moldova , reteta , bucataria , alimentatie

Comentarii

 (5)

Localităţile Moldovei şi diasporei

Edineţ

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1431
Populația:
15624 locuitori
Logo

Edineţ este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Edineţ. Amplasat în nordul Republicii Moldova, oraşul Edineţ este situat la o distanţă de 200 km de Chișinău.  Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15624 de locuitori. Localitatea este atestată documentar în anul 1431 cu numele Vedinţi, fiind întărită de către Alexandru cel Bun lui Cupcici vornic.

Citeşte mai departe