Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 37278 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Ciorbă de fasole verde

Mod de preparare:

În apă clocotită se pune fasole verde tăiată, apoi morcovul, pătrunjelul, ceapa, ardeii graşi - toate tăiate cuburi mici - şi se fierb 10-12 minute. Se adaugă roşiile, curăţate de pieliţă şi mărunţite, leuşteanul, borşul, sarea şi piperul negru. Peste 5-7 minute se adaugă ouăle, bătute cu smântână. Se fierbe încă puţin, fără să clocotească. Se condimentează cu ardei iute mărunţit şi cu verdeaţă.

Se serveşte cu smântână.

Ingrediente:

  • 6 pahare apă,
  • 3 pahare fasole verde tăiate,
  • 4 roşii,
  • 2 ardei graşi,
  • 2 cepe,
  • 1 morcov,
  • 1 rădăcină pătrunjel (ţelină),
  • ½ pahar smântână,
  • 2 ouă,
  • 2 pahare de borş acru sau un pic de sare de lămâie,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • 1 ardei iute,
  • leuştean verde,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel.

Cuvinte cheie:

Moldova , reteta , bucataria , alimentatie

Comentarii

 (5)

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cania

Statut:
Sat
Prima atestare:
1794
Populația:
2816 locuitori

Cania este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iepureni și Cania. Localitatea se află la distanța de 2 km de orașul Cantemir și la 118 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2816 oameni. Satul Cania a fost menționat documentar în anul 1794.

Citeşte mai departe