Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 18751 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Ciorbă de fasole verde

Mod de preparare:

În apă clocotită se pune fasole verde tăiată, apoi morcovul, pătrunjelul, ceapa, ardeii graşi - toate tăiate cuburi mici - şi se fierb 10-12 minute. Se adaugă roşiile, curăţate de pieliţă şi mărunţite, leuşteanul, borşul, sarea şi piperul negru. Peste 5-7 minute se adaugă ouăle, bătute cu smântână. Se fierbe încă puţin, fără să clocotească. Se condimentează cu ardei iute mărunţit şi cu verdeaţă.

Se serveşte cu smântână.

Ingrediente:

  • 6 pahare apă,
  • 3 pahare fasole verde tăiate,
  • 4 roşii,
  • 2 ardei graşi,
  • 2 cepe,
  • 1 morcov,
  • 1 rădăcină pătrunjel (ţelină),
  • ½ pahar smântână,
  • 2 ouă,
  • 2 pahare de borş acru sau un pic de sare de lămâie,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • 1 ardei iute,
  • leuştean verde,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel.

Cuvinte cheie:

Moldova , reteta , bucataria , alimentatie

Comentarii

 (5)

Localităţile Moldovei şi diasporei

Călăraşi

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1432
Populația:
14516 locuitori
Logo

Călăraşi este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Călăraşi. Amplasat pe ambele maluri ale rîului Bîc, oraşul Călăraşi este situat la 49 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 14516 de locuitori. Localitatea a fost atestată documentar cu denumirea de Tuzara la 1432 – 1433, cînd Ilie Vodă dăruia slugii sale Staia „satul Tuzora pe Bîc”.

Citeşte mai departe