Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 9495 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Friptură de ficat cu ciuperci

Mod de preparare:

Ficatul se taie cuburi şi se prăjeşte uşor. Se adaugă ceapa şi ciupercile tăiate mărunt, se prăjesc toate împreună. În ceaun se pune ficatul prăjit cu ceapă şi ciuperci, cartofii tăiaţi cuburi şi prăjiţi şi mazărea. Se adaugă sare şi piper şi se înăbuşă, înainte de a se lua de pe foc, se adaugă foi de dafin, usturoi pisat şi verdeaţă tăiată.

Se garniseşte cu pătrunjel verde, felii de roşii şi lămîie.

Ingrediente:

  • 500 g ficat de vită,
  • 4 cepe,
  • 6-8 cartofi,
  • 5-6 ciuperci,
  • 1 pahar mazăre verde,
  • 2 roşii,
  • 3 linguri untură de porc,
  • 2-3 linguri bulion de carne,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • ½ lămîie,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • pătrunjel verde,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria , carne

Localităţile Moldovei şi diasporei

Șmalena

Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
113 locuitori

Șmalena este un sat din cadrul comunei Andreevca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Rîbnița și la 117 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 113 oameni. Satul Șmalena a fost înființat în anul 1919.

Citeşte mai departe