Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 9005 Vizualizări

REŢETA ZILEI:Tocană de iepure de casă

Mod de preparare:

Măruntaiele se scot, lăbuţele se taie pînă la prima încheietură. Iepurele se taie bucăţi, se presară cu sare, piper, ceapă mărunţită, verdeaţă tăiată, se stropeşte cu vin, oţet şi ulei şi se lăsă să se marineze la răcoare 3-6 ore (dacă iepurele este tînăr) sau 15-20 ore (dacă iepurele este bătrîn). Carnea marinată se presară cu ardei iute şi se prăjeşte într-o tigaie călită, apoi se pune în ceaun, se adaugă 3-4 linguri bulion, tot atît vin, sare după gust şi se înăbuşă, stropindu-se periodic carnea cu sosul, care se formează în procesul pregătirii. Usturoiul pisat şi verdeaţa tocată se adaugă la sfîrşit.

Tocana se serveşte cu mămăligă.

Ingrediente:

  • 800 g carne de iepure,
  • 3-4 cepe,
  • ½ pahar vin alb sec de consum curent,
  • 1/5 linguri oţet,
  • ¼ pahar ulei,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper roșu măcinat,
  • 1-2 frunze de dafin,
  • boabe de ardei iute,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Cuvinte cheie:

alimentatie , bucataria , reteta

Localităţile Moldovei şi diasporei

Văratic

Statut:
Sat
Prima atestare:
1613
Populația:
2253 locuitori

Văratic este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Văratic este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 27 km de orașul Rîșcani și la 207 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2253 de oameni. Satul Văratic a fost menționat documentar în anul 1613.

Citeşte mai departe