Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 8856 Vizualizări

REŢETA ZILEI:Tocană de iepure de casă

Mod de preparare:

Măruntaiele se scot, lăbuţele se taie pînă la prima încheietură. Iepurele se taie bucăţi, se presară cu sare, piper, ceapă mărunţită, verdeaţă tăiată, se stropeşte cu vin, oţet şi ulei şi se lăsă să se marineze la răcoare 3-6 ore (dacă iepurele este tînăr) sau 15-20 ore (dacă iepurele este bătrîn). Carnea marinată se presară cu ardei iute şi se prăjeşte într-o tigaie călită, apoi se pune în ceaun, se adaugă 3-4 linguri bulion, tot atît vin, sare după gust şi se înăbuşă, stropindu-se periodic carnea cu sosul, care se formează în procesul pregătirii. Usturoiul pisat şi verdeaţa tocată se adaugă la sfîrşit.

Tocana se serveşte cu mămăligă.

Ingrediente:

  • 800 g carne de iepure,
  • 3-4 cepe,
  • ½ pahar vin alb sec de consum curent,
  • 1/5 linguri oţet,
  • ¼ pahar ulei,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper roșu măcinat,
  • 1-2 frunze de dafin,
  • boabe de ardei iute,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Cuvinte cheie:

alimentatie , bucataria , reteta

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ţiganca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1724 locuitori

Ţiganca este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ţiganca Nouă, Ghioltosu și Ţiganca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cantemir și la 128 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1724 de oameni. Satul Ţiganca a fost menționat documentar în anul 1570.

Citeşte mai departe