Mergi spre compartimentul: Bucătăria
23 mai 2023, 13:05 Bucătăria views 22292
23 mai 2023, 13:05 Bucătăria views 22292

REŢETA ZILEI: Supă cu frecăţei

Mod de preparare:

Carnea se pune în uncrop şi se fierbe. După ce nu se mai face spumă, se sărează, se adaugă morcovul, ceapa, pătrunjelul, tăiate cuburi şi se fierbe până este gata. Se adaugă frecăţeii uscaţi, se dă în clocot, se ia de pe foc şi se presară cu verdeaţă.

Prepararea frecăţeilor: În faină se toarnă un amestec din apă, sare şi ou şi se frământă aluatul dens. Se lasă pe 25-30 minute, se frământă iar, se dă prin răzătoare şi se lasă ca să se usuce. Ca să nu se lipească, aluatul trebuie periodic presărat cu faină.

Ingrediente:

  • 8 pahare apă,
  • 500 g carne de vită,
  • 1 ceapă,
  • 1 morcov,
  • ½ rădăcină de pătrunjel,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru pisat,
  • 1 lingură verdeaţă (mărar şi pătrunjel) tăiată.

Pentru frecăţei:

  • 1 pahar făină de grâu,
  • 1 ou,
  • 1-2 linguri apă,
  • sare.

Cuvinte cheie:

supa , bucataria , reteta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
2734 mii locuitori

Cinişeuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Amplasat pe malul pîrîului Saharna, satul Cinişeuţi este situat la o distanță de 13 km de oraşul Rezina şi la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2734 de oameni. Satul Cinişeuţi este cel mai mare ca număr al populaţiei din raionul Rezina. Prima menţiune documentară a satului Cinişeuţi datează din 5 februarie 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.