Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 18610 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Miel la grătar

Mod de preparare:

Se ia piciorul posterior sau partea lombară a mielului. Se scoate carnea de pe oase, se curăţă de tendoane şi pelicule, se taie cîte o bucată la porţie, se bate, dîndu-i-se o formă ovală, se unge cu ulei vegetal, se stropeşte cu vin, se lasă pentru 1-2 ore.

Se pune mielul pe reţeaua unsă cu slănină afumată şi încinsă, se frige pe ambele părţi pînă este gata, imediat după prăjire se sărează şi se piperează. Mujdeiul se serveşte separat.

Ingrediente:

•    1 kg de carne de miel,
•    1 lingură de ulei vegetal,
•    2 linguri de vin sec de masă,
•    4 linguri de mujdei,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Cuvinte cheie:

reteta , alimentatie , bucataria

Comentarii

 (1)

Localităţile Moldovei şi diasporei

Sagaidacul Nou

Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
252 locuitori

Sagaidacul Nou este un sat din cadrul comunei Porumbrei, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cimișlia și la 46 km de Chișinău. onform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 252 de oameni. Satul Sagaidacul Nou a fost menționat documentar în anul 1910.

Citeşte mai departe