Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 11503 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Zeamă de găină cu orez

Mod de preparare:

Găina se pune în apă rece şi se fierbe până este gata, îndepărtând spuma şi grăsimea. Cu o jumătate de oră înainte de a fi gata, în bulion se pun sarea şi legumele (tă­iate de-a lungul şi rumenite puţin în tigaie fără ulei). Găina fiartă se scoate şi se taie bu­căţi, bulionul se strecoară. Orezul spălat se adaugă în bulion, se dă în clocot, apoi se pun condimentele şi legumele tăiate cuburi şi prăjite uşor. Cu 20 minute înainte de a se lua de pe foc, se toarnă borşul fiert, se pune cimbrul, care apoi se scoate.

Zeama se serveşte cu bucăţi de găină, presărată cu verdeaţă.

Ingrediente:

  • 6 pahare apă,
  • ½ pui,
  • 2/3 pahar orez,
  • 3 morcovi,
  • 1 rădăcină pătrunjel,
  • 3 cepe,
  • 3 linguri ulei,
  • 2 pahare borş sau un pic de sare de lămâie,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • cimbru verde,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Cuvinte cheie:

reteta , supa , bucataria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Stolniceni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
879 locuitori

Stolniceni este un sat din cadrul comunei Cioropcani, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 142 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 879 de locuitori. Satul Stolniceni a fost menționat documentar în anul 1598.

Citeşte mai departe