Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 9019 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Gogoşari umpluţi cu porumb, morcov şi prune uscate

Mod de preparare:

Se înlătură partea de sus a gogoşarilor împreună cu pedunculul şi seminţele, se spală de seminţe, gogoşarii se fierb timp de 2-3 minute în marinată. Cînd se răcesc, se pune umplutura, se aşează pe o tavă, peste ei se toarnă maioneză, se presară cu caşcaval şi se dau la cuptor. Înainte de a se servi, se garnisesc cu pătrunjel.

Prepararea umpluturii: Morcovul se dă prin răzătoare măşcată, apoi se rumeneşte. Prunele se opăresc, se curăţă de sîmburi şi se taie feliuţe. Se amestecă morcovul, porumbul, prunele, mărarul, sarea, caşcavalul şi smîntînă.

Prepararea marinatei: În 0,5 l de apă se adaugă sare, zahăr, frunză de dafin, mintă, piper şi se fierbe circa 3-5 minute, apoi se toarnă oţet şi se aduce marinata pînă la fierbere.

Ingrediente:

•    6-8 gogoşari,
•    1 lingură caşcaval ras,
•    1 lingură maioneză,
•    pătrunjel verde.

Pentru umplutură:
•    2 morcovi,
•    ½ pahar de porumb boabe conservat,
•    1 pahar prune uscate,
•    1 lingură caşcaval tare dat prin răzătoare,
•    1 lingură ulei,
•    2 linguri smîntînă,
•    sare,
•    1 lingură mărar verde tăiat mărunt.

Pentru marinată:
•    2 linguri de oţet,
•    1 linguriţă de zăhar,
•    foi de dafin,
•    piper negru boabe,
•    frunză de mentă (la dorință),
•    sare.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Comentarii

 (1)
  • #1 Spero
    Acest mesaj a fost şters de către moderator!

Localităţile Moldovei şi diasporei

Speia

Statut:
Sat
Prima atestare:
1636
Populația:
2837 locuitori

Speia este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Satul este situat la o distanţă de 18 km de oraşul Anenii Noi şi la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2837 de oameni. Prima atestare documentară a satului Speia (cu numele Chivărul) datează din anul 1636.

Citeşte mai departe