Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 7734 Vizualizări

Vinurile din R. Moldova au fost prezentate la Bordeaux


Vinul din Republica Moldova a ajuns să fie degustat şi apreciat de sommelieri şi cunoscători ai licorii lui Bachus din Bordeaux. Regiunea franceză, cunoscută pentru vinurile alese, a fost gazda reprezentanţilor Oficiului Naţional al Viei şi Vinului din Republica Moldova. Specialiştii francezi au apreciat din plin vinul produs între Prut şi Nistru. Unii intenţionează deja să îşi programeze aici o vacanţă de degustare.

Vinurile din Republica Moldova pot să concureze cu faimoase branduri europene, spun specialiştii francezi. Directorul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, Gheorghe Arpentin, a ţinut un masterclass chiar în oraşul muzeu La Cité du Vin. El a vorbit despre tradiţiile milenare ale Republicii Moldovei în ceea ce priveşte licoarea lui Bachus şi a prezentat trei vinuri alese, două roşii şi unul alb.

Mastercassul a culminat cu degustări oficiale la o serie de restaurante, iar înaltele aprecieri din partea specialiştilor din Bordeaux vin să încurajeze producătorii din Republica Moldova.

Acum, vinul din Republica Moldova ocupă un loc onorabil în Cité du Vin alături de ţări precum Franţa sau Italia. Oficiul Naţional al Viei şi Vinului a semnat şi un parteneriat cu Cetatea Vinului din Bordeaux. Documentul prevede că, timp de trei ani, Republica Moldova va livra către La Cité du Vin un stoc de 2.500 de sticle de vin: alb, roşu, rosé şi spumant, produse de diverse companii autohtone.

Cuvinte cheie:

vin , bauturi

Localităţile Moldovei şi diasporei

Unțești

Statut:
Sat
Prima atestare:
1883
Populația:
1784 locuitori

Unțești este un sat şi comună din raionul Ungheni. Unțești este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ungheni și la 112 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1784 de oameni. Satul Unțești a fost menționat documentar în anul 1883.

Citeşte mai departe