Mergi spre compartimentul:
Bucătăria
REŢETA ZILEI: Ciorbă de măcriş cu crupe de porumb
Mod de preparare:
Crupele se pun în apă clocotită. Peste 25-30 minute se adaugă măcrişul, ceapa verde, uşor rumenită, se toarnă borşul, se fierbe 5-7 minute. Apoi se adaugă leuştean, sare, foi de dafin, piper, se fierbe încă 3-4 minute. Se adaugă gălbenuşurile bătute cu frişca şi se ia de pe foc.
Se serveşte cu smântână şi verdeaţă tocată.
Ingrediente:
- 6 pahare apă,
- 3 linguri de crupe de porumb,
- 3 linguri măcriş tăiat,
- 4 linguri de ceapă verde tăiată,
- 2 linguri de ulei,
- 4 ouă (gălbenuşuri),
- 1/5 pahar frişcă (lapte),
- 2/3 de pahar smântână,
- 2 pahare de borş acru sau un pic de sare de lămâie,
- sare,
- foi de dafin,
- piper negru măcinat,
- leuştean verde,
- 2 linguri verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.
- Pascaru: "Cetățenii sînt îngrijorați ca alegerile să nu se transforme într-un "sportloto""
- YMCA lansează un nou proiect în Moldova ©
- MAE: Se confirmă decesul unui cetățean moldovean în urma masacrului de la Crocus City Hall
- În Rusia s-a sărbătorit "Mărțișorul" cu speranța îmbunătățirii relațiilor dintre cele două țări
- Cîrnaț, despre votul prin corespondență: ”El trebuie introdus ori pentru toți, ori pentru nimeni”
- Produsele Viorica Cosmetic, vedete la expoziția Cosmo Perfumery & Cosmetics 2024 din Bologna ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
Localitățile Republicii Moldova
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1930
- Populația:
- 10 locuitori
Chirilovca este un sat din cadrul comunei Halahora de Sus, raionul Briceni. Satul se află la o distanță de 14 km de orașul Briceni și la 223 km de Chișinău. Populația satului constituie 10 locuitori. Satul Chirilovca a fost întemeiat în anul 1930, trăgîndu-și denumirea de la numele primului gospodar stabilit în acea zonă.
Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.
Comentarii
(0)