Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 19399 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Ciorbă de măcriş cu crupe de porumb

Mod de preparare:

Crupele se pun în apă clocotită. Peste 25-30 minute se adaugă măcrişul, ceapa verde, uşor rumenită, se toarnă borşul, se fierbe 5-7 minute. Apoi se adaugă leuş­tean, sare, foi de dafin, piper, se fierbe încă 3-4 minute. Se adaugă gălbenuşurile bătute cu frişca şi se ia de pe foc.

Se serveşte cu smântână şi verdeaţă tocată.

Ingrediente:

  • 6 pahare apă,
  • 3 linguri de crupe de porumb,
  • 3 linguri măcriş tăiat,
  • 4 linguri de ceapă verde tăiată,
  • 2 linguri de ulei,
  • 4 ouă (gălbenuşuri),
  • 1/5 pahar frişcă (lapte),
  • 2/3 de pahar smântână,
  • 2 pahare de borş acru sau un pic de sare de lămâie,
  • sare,
  • foi de dafin,
  • piper negru măcinat,
  • leuştean verde,
  • 2 linguri verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.

Cuvinte cheie:

bucataria , reteta , alimentatie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ştiubeieni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1601
Populația:
445 locuitori

Ştiubeieni este un sat din cadrul comunei Vasileuţi, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Rîșcani și la 187 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 445 de locuitori. Satul Știubeieni a fost menționat documentar în anul 1601.

Citeşte mai departe