Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 6328 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Friptură de măruntaie

Mod de preparare:

Măruntaiele se taie bucăţele şi se prăjesc cu ceapă. Apoi se pun în ceaun, deasupra se toarnă bulion, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă 25-30 minute la foc slab. Cartofii şi rădăcinile se taie feliuţe, se prăjesc şi se pun în ceaunul cu friptură. Se adaugă sare, piper, foi de dafin şi pastă de roşii prăjită. Păstăile se fierb 3-5 minute, se strecoară, se prăjesc şi se pun şi ele în ceaunul cu friptură. Cu puţin timp înainte de a se lua de pe foc, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate feliuţe, verdeaţa şi smîntîna, şi se dă la cuptor pe 7-8 minute. Friptura se serveşte în oale de ceramică, se presară cu brînză şi se garniseşte cu pătrunjel verde.

Garnitură: mămăligă cu unt (se serveşte separat).

Ingrediente:

  • 600 g măruntaie de pui (gîscă, curcă),
  • 8-10 cartofi,
  • 1 morcov,
  • 1 rădăcină pătrunjel,
  • 2 fire praz,
  • 2 pahare fasole verde tăiată,
  • 4 roşii,
  • 2 linguri pastă de roşii,
  • 4 linguri de ulei,
  • 1 pahar bulion de carne,
  • 4 linguri smîntînă,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • foi de dafin,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Sloveanca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1820
Populația:
708 locuitori

Sloveanca este un sat din cadrul comunei Bălăşeşti, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Sîngerei și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 708 oameni. Satul Sloveanca a fost menționat documentar în anul 1820.

Citeşte mai departe