Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 15500 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Cartofi umpluţi cu brînză şi ciuperci

Mod de preparare:

Curățați cartofii, scoateţi-le partea de mijloc, săraţi adînciturile şi umpleţi-le. Cartofii puneţi-i în ceaun, turnaţi bulionul şi daţi-i la cuptor. Înainte de a se servi cartofii se dreg cu smîntînă şi se garnisesc cu felii de roşii, pătrunjel verde.

Prepararea umpluturii:

Ciupercile se fierb, se scurg prin strecurătoare, se taie fidea şi se prăjesc. Se adaugă ceapa prăjită, oul fiert şi mărunţit, brînza, smîntîna, sarea, piperul, mărarul şi se amestecă.

 Ingrediente:

  • 8-10 cartofi,
  • 2 roşii,
  • ¾ pahar smîntînă,
  • ½ pahar bulion de carne,
  • sare,
  • pătrunjel verde.

Pentru umplutură:

  • 1 pahar de brînză mărunţită,
  • 1 ou,
  • 2 cepe,
  • 3-4 ciuperci,
  • 2 linguri de smîntînă,
  • 2 linguri de ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură de mărar verde tăiat.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Andreevca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
259 locuitori

Andreevca este un sat din cadrul comunei Chiperceni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 27 km de oraşul Orhei şi la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 259 de oameni. Satul Andreevca a fost menționat documentar în anul 1909.

Citeşte mai departe