Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 3486 Vizualizări

Cum recunoști uleiul de masline adevărat de cel contrafacut


In ultimii ani, uleiul de masline a devenit din ce in ce mai popular in bucatariile noastre. Cu toate acestea, nu toata lumea stie sa deosebeasca un ulei de masline adevarat de unul contrafacut.

Pentru ca este popular in diete, exista si ulei contrafacut, iar daca vrei sa ai o dieta sanatoasa, trebuie sa il recunosti si tu.

Magazinele sînt pline de marci de ulei de masline, care au diferite preturi si vin in sticlute din ce in ce mai atragatoare pentru cumparatori.

Pretul este, in primul rand, cel dupa care se bazeaza multa lume atunci cand cumpara ulei de masline.

Ei bine, sînt cateva moduri prin care poti descoperi daca uleiul de masline pe care il consumi este unul adevarat sau este contrafacut. Italia si Grecia sînt principalele tari care exporta ulei de masline.

Primul test pe care il poti face este sa pui sticla la frigider timp de cel putin 30 de minute. Daca se intampla acest lucru, acesta incepe sa se solidifice. In cazul in care ramane lichid, inseamna ca este diluat cu alte uleiuri.

Pentru uleiul din Italia, poti verifica daca are acreditarile PDO (Protected Designation of Origin) sau PGI (Protected Geographical Indication). Acestea atesta calitatea uleiului.

Cum recunosti uleiul de masline adevarat de uleiul contrafacut. Uita-te la aciditate.

Urmareste pe eticheta aciditatea uleiul. Aceasta nu trebuie sa fie mai mare de 0,8.

O sticla de ulei presat la rece, necontrafacut nu ar putea sa coste mai putin de 40- 50 de lei/500 ml.

Uleiul natural de masline este capabil sa mentina o flacara aprinsa pentru ceva timp. Se poate incerca sa vezi daca este adevarat cu o candela sau chiar o lampa.

Cuvinte cheie:

sfat , produse , bucataria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Burlăceni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
2248 locuitori

Burlăceni este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Greceni și Burlăceni. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Cahul și la 187 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2248 de oameni. Satul Burlăceni a fost menționat documentar în anul 1806.

Citeşte mai departe