Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 12800 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Colţunaşi cu cartofi şi jumări

Mod de preparare:

Pe masă se pune grămăjoară făina, în mijloc se face o adîncitură, acolo se toarnă apa şi oul, se pune sarea, se frămîntă  un aluat tare şi se lasă pentru 30 minute. Se întinde o foaia cu grosimea de 1,5 mm. Se taie pătrăţele, în fiecare pătrăţel se pune umplutura, iar marginile se lipesc. În apa fierbăndă cu puţină sare, se adaugă colţunaşii şi se fierb pînă sunt gata. Înainte de a se servi, colțunașii se stropesc cu sos mujdei și verdeață tăiată.

Prepararea umpluturii: Cartofii se curăţă, se fierb în apă sărată, se dau prin răzătoare. Se amestecă cu jumări şi ceapă prăjită cu untură şi mărar.

Ingrediente:

  • 1½ pahar făină de grîu,
  • ½ pahar apă,
  • 1 ou,
  • ½ pahar mujdei,
  • sare,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Pentru umplutură:

  • 8 cartofi,
  • 3 cepe,
  • 1 pahar jumări,
  • 2 linguri untură de porc,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură de mărar verde tăiat.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Leuntea

Statut:
Sat
Prima atestare:
1514
Populația:
480 locuitori

Leuntea este un sat din cadrul comunei Grădiniţa, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Căușeni și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 480 de oameni. Satul Leuntea a fost menționat documentar în anul 1514.

Citeşte mai departe