Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 6948 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Ciorbă de raţă

Mod de preparare:

Raţa se pregăteşte, se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apă rece şi se fierbe până este pe jumătate gata. Se adaugă varza, rădăcinile, ceapa şi prazul, tăiate fi­dea, cartofii tăiaţi felii. Cu 5 minute înainte de a se lua de pe foc, se adaugă sarea, foile de dafin, piperul, borşul fiert. Se drege ciorba cu oul crud, bătut cu lapte şi se mai fierbe încă puţin la foc mic.

Se serveşte presărată cu verdeaţă.

Ingrediente:

  • 6 pahare apă,
  • ½ raţă,
  • 1 morcov,
  • 1 rădăcină ţelină,
  • 2 cepe,
  • ¼ praz,
  • ¼ căpăţână de varză,
  • 3 cartofi,
  • 1 ou (gălbenuș),
  • ½ pahar lapte,
  • 2 pahare borş acru sau un pic de sare de lămâie,
  • sare,
  • foi de dafin,
  • piper negru boabe,
  • 1 lingură verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocată.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pervomaiscoe

Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
783 locuitori

Pervomaiscoe este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Pervomaiscoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Hîncești și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 783 de oameni. Satul Pervomaiscoe a fost menționat documentar în anul 1489 cu denumirea Troienești.

Citeşte mai departe