Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 7212 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Dejun ţărănesc

Prima metodă de preparare:

Laptele, faina, ouăle, smîntîna, sarea şi piperul se amestecă şi se bat pînă la obţinerea unei mase omogene. Într-o tigaie călită se pune slănina sau şunca tăiată felii mari, se prăjeşte puţin, apoi se toarnă amestecul şi se coace la cuptor pînă este gata.

Se serveşte cu mămăligă.

A doua metodă de preparare:

Ouăle se bat cu sare şi smîntînă, într-o tigaie cu unt sau cu slănină prăjită se pun roşiile curăţate de seminţe, de pieliţă şi tăiate cubuleţe. Se prăjesc 2-3 minute, apoi se toarnă amestecul şi se dă la cuptor.

Ingrediente:

  • 6-8 ouă,
  • 150 g slănină,
  • ½ pahar smîntînă,
  • ½ lingură făină de grîu,
  • 2 linguri lapte,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 4 roşii,
  • 2 linguri de unt.

Cuvinte cheie:

bucataria , reteta , alimentatie

Comentarii

 (1)
  • #1 wq123
    Acest mesaj a fost şters de către moderator!

Localităţile Moldovei şi diasporei

Carmanova

Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
5000 locuitori

Carmanova este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Fedoseevca, Carmanova, Cotovca și Mocearovca. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Grigoriopol și la 67 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010 populaţia satului constituia circa 5000 de oameni. Satul Carmanova a fost menționat documentar în anul 1806 cu denumirea Neidorf.

Citeşte mai departe