Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 42449 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Cighiri

Mod de preparare:

Măruntaiele de vită şi carnea de porc se fierb pînă sunt gata. Ceapa se taie şi se prăjeşte, usturoiul se pisează. Ficatul fiert şi ceapa prăjită se dau prin maşina de tocat, restul măruntaielor şi carnea de porc se taie cuburi mici. Toate se amestecă, se adaugă ouăle, usturoiul, sarea şi piperul şi se amestecă iarăşi.
Masa obţinută se împarte în 10-15 porţii. Fiecare porţie se înveleşte în prapur, formîndu-se cîte o pîrjoală, se rumeneşte în ulei şi se dă la cuptor pînă este gata.

Ingrediente:

  • 250 g ficat de vită,
  • 300 g inimă de vită,
  • 350 g plămîni de vită,
  • 400 g carne de porc de la piept,
  • 2 cepe,
  • 3 ouă,
  • 300 g prapur,
  • ½ pahar ulei,
  • 1-2 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Cuvinte cheie:

carne , bucataria , reteta , alimentatie

Comentarii

 (2)

Localităţile Moldovei şi diasporei

Harmaţca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
1235 locuitori

Harmaţca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Harmaţca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Dubăsari și la 78 km de Chișinău. Populaţia satului Harmaţca alcătuia 1235 de oameni în anul 2011. Satul Harmațca a fost menționat documentar în anul 1769.

Citeşte mai departe