Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 4799 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Ardei umpluţi cu brînză

Mod de preparare:

Ardeii se spală, se taie partea de sus îm­preună cu pedunculul şi seminţele. Pe 1-2 minute se pun în uncrop, apoi se scurg prin strecurătoare şi se lasă să se răceas­că. Se pune umplutura, în mijlocul ardeilor umpluţi se pun măslinele, totul se pune în frigider.

Prepararea   umpluturii: Untul refrigerat se dă prin răzătoare, se amestecă cu brânza, usturoiul pisat, piperul şi verdeaţa. Înainte de  a se servi, ardeii se taie felii, se pun pe farfurie şi se garnisesc cu verdeaţă.

Ingrediente:

  • 4 ardei medii (de preferinţă de culoare roşie sau portocalie),
  • pătrunjel verde.

Pentru umplutură:

  • 1½ pahare brânză dată prin răzătoare,
  • 100 g unt,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată mărunt,
  • 10-15 măsline fără sâm­buri (la dorință),
  • piper negru măcinat

Cuvinte cheie:

alimentatie , bucataria , reteta

Localităţile Moldovei şi diasporei

Chiurt

Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
828 locuitori

Chiurt este un sat subordonat administrativ oraşului Cupcini, raionul Edineţ. Localitatea este aşezată în valea rîului Ciuhur, la 20 km de oraşul Edineţ şi la 182 km de Chişinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 828 locuitori. Satul Chiurt a fost menționat documentar în anul 1774.

Citeşte mai departe