Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 9023 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Pîrjoale de casă

Mod de preparare:

Carnea (mai bine partea internă de la pulpă) se spală, se usucă, se curăţă de pieliţe şi tendoane, se taie feliuţe, se bate, apoi se taie fidea, se mărunţeşte, adăugîndu-se periodic frişca şi untul moale. În tocătură se adaugă sare, piper, verdeaţă tăiată, dacă doriţi ceapa tăiată şi usturoiul pisat, se bate bine, se formează pîrjoale şi se refrigerează. Pîrjoalele se trec prin faină, ouă bătute şi pesmeţi, se rumenesc pe ambele părţi şi se coc în cuptor.

Se servesc fierbinţi cu legume şi verdeaţă.

Ingrediente:

  • 500 g carne de vită,
  • 2 linguri frişcă,
  • 1 lingură unt,
  • 4 linguri ulei,
  • ½ ceapă,
  • 3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată,
  • 2 ouă,
  • ½ pahar pesmeţi măcinaţi,
  • 1 lingură făină de grîu.

Cuvinte cheie:

bucataria , alimentatie , reteta

Localităţile Moldovei şi diasporei

Halahora de Jos

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
432 locuitori

Halahora de Jos este un sat din cadrul comunei Halahora de Sus, raionul Briceni. Satul se află la o distanță de 15 km de orașul Briceni, 36 km de stația de cale ferată Ocnița, 223 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 432 de oameni. Satul Halahora de Jos a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.

Citeşte mai departe