Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 9212 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Pîrjoale de casă

Mod de preparare:

Carnea (mai bine partea internă de la pulpă) se spală, se usucă, se curăţă de pieliţe şi tendoane, se taie feliuţe, se bate, apoi se taie fidea, se mărunţeşte, adăugîndu-se periodic frişca şi untul moale. În tocătură se adaugă sare, piper, verdeaţă tăiată, dacă doriţi ceapa tăiată şi usturoiul pisat, se bate bine, se formează pîrjoale şi se refrigerează. Pîrjoalele se trec prin faină, ouă bătute şi pesmeţi, se rumenesc pe ambele părţi şi se coc în cuptor.

Se servesc fierbinţi cu legume şi verdeaţă.

Ingrediente:

  • 500 g carne de vită,
  • 2 linguri frişcă,
  • 1 lingură unt,
  • 4 linguri ulei,
  • ½ ceapă,
  • 3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată,
  • 2 ouă,
  • ½ pahar pesmeţi măcinaţi,
  • 1 lingură făină de grîu.

Cuvinte cheie:

bucataria , alimentatie , reteta

Localităţile Moldovei şi diasporei

Duşmani

Statut:
Sat
Prima atestare:
1508
Populația:
2000 locuitori

Duşmani este un sat şi comună din raionul Glodeni. Duşmani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 6 km de orașul Glodeni și la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2000 de oameni. Satul Dușmani a fost atestat documentar în anul 1508.

Citeşte mai departe