Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 7738 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Şalău cu legume la cuptor

Mod de preparare:

Peştele întreg se curăţă de solzi, măruntaie, se fac cîte patru tăieturi pe ambele părţi. Ingredientele pentru marinată se amestecă, se unge cu ele peştele, se lasă la marinat pentru 30-40 minute. Se dă la cuptor  cu marinata într-o tava unsă cu ulei pentru 40-45 minute la 180 de grade. Cu 15 minute înainte de a fi gata, în tăieturi se pune untul. Legumele curăţate se taie: ciupercile mari şi roşiile – în jumătăţi, vinetele şi dovleceii – druguleţi, ardeii – fidea măşcată. Legumele tăiate se ung cu ulei şi se dau la cuptor la 180 de grade pentru 10-15 minute. Se sărează.

Peştele copt se serveşte cu legume, verdeaţă, felii de lămîie.

Ingrediente:

  • 1 şalău(1,5 kg),
  • 1 vînătă,
  • 1 ardei dulce,
  • 1 dovlecel,
  • 5-6 ciuperci,
  • 2 roşii,
  • 3 linguri ulei,
  • 0,75 g unt.

Pentru marinată:

  • zeama unei lămîi,
  • 3-4 linguri ulei,
  • 2 linguri sos de soia,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Cuvinte cheie:

reteta , alimentatie , bucataria

Comentarii

 (2)
  • #2 violeta
    судак - вкусная рыба! и ее приятно кушать (мало косотчек) :))))
  • #1 Spero
     Eh unde e acu lunca Prutului cu salau cu tot --Pot visa numai, cind voi ajunge la un pescuit adevarat cu luntrea...iar apoi vom sta la rug si vom savura din salaul prins si pregatit pe loc...

Localităţile Moldovei şi diasporei

Iepureni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
897 locuitori

Iepureni este un sat din cadrul comunei Cania, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Cantemir și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 897 de oameni. Satul Iepureni a fost menționat documentar în anul 1770.

Citeşte mai departe