Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 8387 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Carne de porc înăbuşită cu vinete

Mod de preparare:

Carnea se curăţă de pieliţe şi vine, se taie bucăţi nu prea mari, se presară cu sare şi piper, se stropeşte cu vin şi cu ulei şi se lasă să se marineze 20-30 minute. Apoi se rumeneşte cu ulei călit. Vinetele se taie rondele cu grosimea 0,5-0,7 cm, se sărează şi se lasă pentru 40-50 minute, apoi se stoarce sucul amar. Rondelele de vinete se trec prin făină şi se prăjesc pe ambele părţi. Prazul (partea verde) se taie rondele şi se prăjeşte uşor în ulei. Roşiile se curăţă de pieliţă, de seminţe şi se taie cuburi mici. În ceaun se pun straturi carnea prăjită, vinetele şi ceapa, se adaugă usturoiul pisat cu sare, roşiile, foile de dafin, piperul, vinul, bulionul şi se înăbuşă cu capac pînă este gata.

Ingrediente:

  • 600 g carne de porc,
  • 3-4 vinete,
  • 1 praz,
  • 5-6 roşii tari,
  • 1 lingură făină de grîu,
  • ½ pahar vin sec,
  • 4 linguri ulei,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Cuvinte cheie:

alimentatie , bucataria , Moldova , reteta

Localităţile Moldovei şi diasporei

Găleşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1776 locuitori

Găleşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Găleşti și Găleştii Noi. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Strășeni și la 46 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1776 de oameni. Satul Gălești a fost menționat documentar în anul 1528 cu denumirea Tutoveni.

Citeşte mai departe