Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 5766 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Praz umplut cu ciuperci şi orez

Mod de preparare:

Prazul se taie bucăţele cu lungimea de 5-6 cm, se opăreşte, se răceşte. Se scoate partea din mijloc, golul se umple. Se pune într-o tavă, deasupra se toarnă smîntîna, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă la foc slab. Din cînd în cînd se scutură. Peste un timp se adaugă brînza şi se dă la cuptor. Se coc pînă se rumenesc. Se serveşte cu sosul în care s-a copt, se garniseşte cu foi de salată verde.

Prepararea umpluturii: Ciupercile se fierb, se scurg prin strecurătoare, se taie fidea şi se prăjesc. Se adaugă ceapă prăjită, un ou fiert şi mărunţit, sarea, piperul, verdeaţa şi se amestecă.

Ingrediente:

•    5-6 fire de praz,
•    3 linguri brînză dată prin răzătoare,
•    1 pahar smîntînă.

Pentru umplutură:
•    3-4 linguri orez,
•    4-5 ciuperci shampignons,
•    1 ou,
•    1 ceapă,
•    2 linguri de ulei,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1 lingură de verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ghelăuza

Statut:
Sat
Prima atestare:
1677
Populația:
838 locuitori

Ghelăuza este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Saca și Ghelăuza. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Strășeni și la 35 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 838 de oameni. Satul Ghelăuza a fost menționat documentar în anul 1677.

Citeşte mai departe