Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Bucătăria

eye 5410 Vizualizări

REŢETA ZILEI: Praz umplut cu ciuperci şi orez

Mod de preparare:

Prazul se taie bucăţele cu lungimea de 5-6 cm, se opăreşte, se răceşte. Se scoate partea din mijloc, golul se umple. Se pune într-o tavă, deasupra se toarnă smîntîna, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă la foc slab. Din cînd în cînd se scutură. Peste un timp se adaugă brînza şi se dă la cuptor. Se coc pînă se rumenesc. Se serveşte cu sosul în care s-a copt, se garniseşte cu foi de salată verde.

Prepararea umpluturii: Ciupercile se fierb, se scurg prin strecurătoare, se taie fidea şi se prăjesc. Se adaugă ceapă prăjită, un ou fiert şi mărunţit, sarea, piperul, verdeaţa şi se amestecă.

Ingrediente:

•    5-6 fire de praz,
•    3 linguri brînză dată prin răzătoare,
•    1 pahar smîntînă.

Pentru umplutură:
•    3-4 linguri orez,
•    4-5 ciuperci shampignons,
•    1 ou,
•    1 ceapă,
•    2 linguri de ulei,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1 lingură de verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pereni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1521
Populația:
1331 locuitori

Pereni este un sat din cadrul comunei Paşcani, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Hîncești și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1331 de oameni. Satul Pereni a fost menționat documentar în anul 1521.

Citeşte mai departe